Google Bard Artık Türkçe Dil Destekli
Google AI tarafından geliştirilen ve bir süredir erişime açık olan Bard yapay zeka motoru, artık Türkçe dil seçeneğiyle kullanılabiliyor. Bu özellik, Türkiye’deki kullanıcıların Bard’ı daha kolay kullanmasına ve Türkçe metin üretmesine olanak tanıyacak.
40’tan Fazla Dil Seçeneği
Birkaç ay önce Google tarafından yayınlanan Bard, başta sahip olduğu eksiklikler sebebi ile gündem olmuştu. Ancak bugün ilk güncellemesini aldı ve bu güncellemeler arasında Türkçe dil desteği de bulunuyor. Bunun yanında 40’tan fazla dil seçeneği de Bard kütüphanesinde yerini aldı.
Bard, metin üretme, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok farklı görevi yerine getirebiliyor. Türkçe dil seçeneği sayesinde, Bard artık Türkiye’deki kullanıcılar tarafından daha geniş bir yelpazede kullanılabilecek.
Rekabet Yapay Zeka Alanında Dönüşümü Hızlandırabilir
ChatGPT kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşırken Bard’ın bu popülerliği ne derece değiştireceği de merak konusu. Bard’ın yanıt hızının ChatGPT’ye kıyasla açık ara daha yüksek olduğu bir gerçek, ayrıca tamamen ücretsiz oluşu da kullanıcı deneyimini arttıran bir diğer avantaj.
Bard, bugüne kadar yaptığı tüm konuşmaları kaydetse de geçmişe erişmenize izin vermiyordu. Ancak bu yeni sürümle beraber bu da düzeldi ve eski sohbetlerinize artık erişebilir ve yeniden kullanabilirsiniz. Bu sayede araya başka şeyler girse bile AI ile olan konuşmanıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu yenilik, özellikle de uzun soluklu projeler üzerinde çalışan kullanıcılar için kolaylık oluşturuyor. Ayrıca Bard’da girmiş olduğunuz komutta düzenleme yaparak yeni yanıtlar da almanız mümkün.
Google Lens’in görsel arama özelliği yakında Bard’a entegre edilecek. Bard halihazırda yanıtlarına görsel ekleyebiliyor. Ancak artık, görsel yükleyebilecek ve bu görseller üzerinde sorular sorabileceksiniz. Bu özellik şu anda sadece İngilizce’de var ve yakında diğer dillere de gelecek.
Bard’a yeni özelliklerini sorduğumuzda ise bize şu yanıtı verdi:
- Bazı cümleleri daha açık hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha kısa hale getirdim
- Bazı cümleleri daha akıcı hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha doğru hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha yaratıcı hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha bilgilendirici hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha çekici hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha ilgi çekici hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha eğlenceli hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha etkileyici hale getirdim.
- Bazı cümleleri daha etkileyici hale getirdim.