Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi Başladı

Bu yıl ikinci kez uluslararası katılımlı formatta düzenlenen olan 10.Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi başladı. Alanında Türkiye’deki tek etkinlik olma özelliğine sahip 55 bildiri, 15 seminer, 3 panel, 2 eğitimin yer aldığı organizasyonun açılış konferansını Ömer Tekin verdi.

20.10.2022
297
Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi Başladı

10.Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi başladı. Makina Mühendisleri Odası ve Pamukkale Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü etkinlik, ikinci kez uluslararası katılımlı düzenlendi. Kongrenin ana teması bu yıl “Bakımda Dijitalleşme ve Dijitalleşmede Bakım” olarak belirlendi. Çağdaş bilgi ve teknolojinin etkin şekilde tartışıldığı bir platform olma niteliğinin yanı sıra, Bakım Mühendisliği Meslek Disiplininin gelişmesi ve kurumsallaşması yönündeki çalışmalara da ivme kazandırmanın hedeflendiği kongrede 55 adet bildiri sunulacak, 15 adet seminer, 2 adet kurs ve 4 adet de panel gerçekleştirilecek. Kongrenin yanı sıra bakım teknolojileri ile ilgili bir serginin de düzenlendiği etkinlik üç gün sürecek. Açılışa TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Umut Cüneyt İyiol, önceki dönem Şube Başkanları Harun Kemal Öztürk ve Tevfik Demirçalı, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Necip Atar, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, mühendisler, firmalar ve öğrenciler katıldı.

YENER: “DERDİMİZ MESLEĞİN EHİL İNSANLAR ELİYLE YAPILMASINI SAĞLAMAKTIR”

Açılış gününde canlı yayında Egeyön TV’ye açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener; “Bu işe Denizli’de başladık. Bu kongreyi ilk olarak 2001 yılında yapmaya karar vermiştik. 2003’te ilkini Denizli’de yaptık. Bugün 10’ncusunu yapıyoruz. Eskişehir’de ve Kocaeli’de yaptık ve tekrar doğduğu yer Denizli’ye döndük. Derdimiz mesleğin ehil insanlar eliyle yapılmasını sağlamaktır. Bunun için bilgiyi ortaklaştırmamız, toplumsal hale dönüştürmemiz lazım. Etkinliklerimiz arasında en önemlilerinden biri de kongrelerimiz. Tüm arkadaşlarımıza böyle bir etkinliğin faydalı olmasını diliyorum. Bu etkinlik amacına ulaşmıştır ve daha yukarılara götürme gayretimiz var.” dedi.

İYİOL: “ÖĞRENCİ OLARAK BAŞLADIM, BAŞKAN OLARAK KONGREDEYİM”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Umut Cüneyt İyiol;

Açılışta organizasyon hakkında konuşan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Umut Cüneyt İyiol; “Bu organizasyon artık Denizli’nin. Daha önce başka şehirlerde yapıldı ama yeniden Denizli’ye döndü. Ben öğrenci olarak bu kongrede görev almaya başlamıştım şuanda başkan olarak buradayım. Bizimle beraber teknoloji de gelişiyor bu kapsamda bu sene konumuz dijitalleşme oldu. Denizli’de aile şirketleri ağırlıkta. Dijitalleşme yavaş ilerliyor. Biz sanayicilerimizi buraya çekerek dijitalleşmeyi hızlandırmak istiyoruz. Güzel bir kongre süreci olacak, herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Açılış gününde Egeyön TV’ye röportaj veren Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, Kongre Sekreteri Göksel Parlar, önceki dönem Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Genel Sekreteri Fatih Yaşa, önceki dönem Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Harun Kemal Öztürk, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Asansör Birimi Sorumlusu Ethem Kayhan Kaymakçı, kongrenin 2003’te temelini atan isimlerden Cemal Meran, Prof. Dr. Oğuz Çolak ve Kongre Yürütme Kurulu Üyesi İskender Erbil’in röportajlarını video galeriden izleyebilirsiniz.
Bildiri Konuları
● Sürdürülebilir Biyogüvenlikli Sistemlerin Tasarımı
● Biyogüvenlik için Bakım Teknikleri
● Bakımda Nesnelerin İnterneti
● Bakımda Otomasyon Sistemleri
● Otomasyon Sistemlerinin Bakımı
● Yağ Analizi İle Kestirimci Bakım
● Bakımda Yağlama
● Bakım Sistemlerinde Büyük Veri Yönetimi
● Bakım Yönetiminde Yapay Zeka Kullanımı
● Güvenilirlik Mühendisliği
● Bakımcı, Bakım Mühendisi Yetkinliği ve Bakım Teknikleri
● Toplam Üretken Bakım (TPM)
● Dünyada ve Türkiye’de Bakım Mühendisliği
● Bakımda İşçi Sağlığı ve Güvenliği

10 ULUSLARARASI KATILIMLI BAKIM KONGRESİ VE SERGİSİ’NİN PAYDAŞLARI

BTKS’nin bu seneki paydaşları; Pamukkale Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli İhracatçılar Birliği, Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği, Denizli Genç İş İnsanları Derneği, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Makine Sanayici İş İnsanları Derneği, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Akışkan Gücü Derneği (AK-DER) oldu.

Türkiye’den ve uluslararası düzeydeki stand açarak katılım sağlayacak firmalar ise; ‘Dalgakıran A.Ş., Hidroteknik, Nexans, Kaeser-Topkapı Endüstiriyel, Yavuz Tic., RISE Güvenilirlik, Solimpeks, Alindair, Abigem, TLV – Venkava, Maray Makina, DMT Makina, Artesis, Date Endüstriyel, Pro-Plan, PPS Endüstriyel, Duyar Vana, Zimek Makina, Sensemore, Cadbim Bilgisayar, Hedef Su, Prüftechnik, Uygun Konteyner, Cea Mühendislik, İnci Enerji, Maksiad ve bakimtakip.net’ oldu.

Kongrede bildiri sunacak firmalar şu şekilde;

Obeya Akademi, KoçDigital, Artesis, Teknoplan Mühendislik, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş., Bosch, ETİ, NEXANS, PRO-PLAN, ASELSAN, KASTAŞ, TUSAŞ Motor Sanayii, Festo, Pivot Yönetim Danışmanlığı, Sensemore, Etik Yangın, GRUNDFOS, VENKAVA – TLV, Ozanteks Tekstil, AYMAS Geri Dönüşüm Makinaları, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ASPİLSAN Enerji, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri, ER-BAKIR, MDD Expert, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Starwood Orman Ürünleri.

Bildiri sunacak üniversiteler ise;

Eskişehir Teknik Üni., Eskişehir Osmangazi Üni., Karabük Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.